Over ons

Merle ten Brummelhuis

Mijn interesse in de mens komt uit het feit dat je als mens constant in beweging bent en hierin afhankelijk bent van hoe jouw eigen lichaam functioneert. Ieder persoon belast het lichaam anders. Vaak zijn deze ‘belastingen’ langdurig en door je lichaam (meestal onbewust) op dezelfde manier te gebruiken kan er een disbalans ontstaan. Als oefentherapeut zie ik het als mijn uitdaging om voor elk persoon, een unieke aanpak te vinden. Een aanpak die qua persoon en qua bewegingsverleden goed aansluit, en uiteraard effectief is!

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar en heb daarna besloten om mij te gaan specaliseren tot kinderoefentherapeut. Deze specialisatie heb ik gekozen, omdat ik erg veel energie krijg van werken met kinderen. Niet alleen om hun frisse blik op allerlei zaken, maar ook omdat je nog veel impact kan hebben op hun (motorische) ontwikkeling. Jong geleerd is oud gedaan nietwaar?!

Marjolein Peters

Al sinds ik een klein meisje was, wist ik dat ik later met mensen wilde werken. Ik heb onder andere bijbaantjes gehad als ondersteunend medewerker bij een verzorgingstehuis en als assistente bij de gymvereniging in het dorp waar ik woonde. Ik kwam erachter dat ik graag mensen wilde helpen met (goed) bewegen. Daarom ben ik de opleiding Oefentherapie Cesar gaan volgen in Utrecht. In juni 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. In 2017 heb ik vier maanden lang als vrijwilliger in Sri Lanka oefentherapie gegeven aan gehandicapte kinderen. Dit was erg leuk en leerzaam en daardoor wist ik zeker dat ik verder wilde met kinderen. Daarom heb ik daarna de specialisatie gevolgd tot kinderoefentherapeut.

Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Hun openheid en enthousisasme maakt dat ik elke werkdag met een glimlach naar huis ga. Het is erg prettig om te werken binnen een school. Zo kan ik kinderen begeleiden in hun eigen leeromgeving en houd ik korte lijntjes met de leerkracht.