Oefentherapie Cesar

Opstaan - Lopen - Gaan zitten - Bukken - Tillen - Pakken/Reiken
We bewegen de hele dag en dit gebeurt meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet altijd even goed voor het lichaam. Als dat het geval is, kunnen er klachten ontstaan. De meest bekende klachten zijn rug-, nek- en/of schouderklachten.

Het doel van oefentherapie is niet alleen de klachten te laten verminderen of verdwijnen, maar ook het voorkomen van nieuwe of terugkerende oude klachten. Dit doen we door het optimaliseren van de dagelijkse bewegingen en houdingen, waarbij wordt uitgegaan van uw eigen bewegingsmogelijkheden.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen tijdens de dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw lichaam als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten worden op dat moment aangesproken? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam en uw omgeving.

Als oefentherapeut gaan wij samen met u een leerproces aan, waarbij u centraal staat.Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die gericht is op het behandelen en voorkomen van klachten van de patiƫnten.


-